maandag 23 maart 2009

ONcovered tentoonstelling 15 april Kunstenlab Deventer

rock&roll verhalen op cd


ON tourt al enige tijd met een productie waarin muzikanten, dj's en festivalbazen verhalen vertellen over de dingen die zich achter de schermen afspelen. Terwijl het publiek zittend op een kratje geniet van een Grolschje, komen hier de fraaiste staaltjes rock & roll voorbij. Zo kan Jan Smeets smakelijk vertellen over het wel en wee van Pinkpop, moppert Willem Venema over muzikanten die aardappels poffen in hun hotelkamer en blijkt Eric Corton een enorm energiek verteller die wel eens klappen krijgt.

Een van mijn favorieten is echter Anneke van Giersbergen. Beroemd geworden met the Gathering, eigen weg gekozen met Aqua de Annique en sinds haar laatste cd nog verder op eigen benen. Op buitengewoon innemende wijze vertelt zij over eindeloze ritten in de tourbus, waarbij de ene buschauffeur nog gekker is dan de andere. Maar ook wakker worden met je hoofd op de wc bril,touren in zuid amerika en 1 of 2 liedjes. Gewoon alleen Anneke en haar gitaar.
Zij was dan ook de eerste die in de Bigmouth studio in Nijmegen aanwezig was voor opnames van het grote Rock ON roll luisterboek. Er volgen de komende maanden nog meer opnames van andere artiesten, maar als ze allemaal zo leuk zijn als Anneke, komt het luisterboek hoog in mijn ipod playlist te staan!