woensdag 7 oktober 2009

De kameleon in Hengelo heet Metropool


Het is in ieder geval een prachtig pand geworden daar bij het spoor in Hengelo. Doordat het licht in het pand steeds veranderd wordt het bijna leuk om daar vertraging te hebben. Laten we hopen dat de gemeente crises bestendig is en dit kleurrijke podium een kans geeft om te groeien en te bloeien.
In november is de officiƫle opening, Wouter Hamel heeft er al inmiddels al menig (schoon) moeder blij gemaakt met zijn concert.

Gouden plaat en extra optredens

De belangstelling voor de muziek van Kyteman en zijn hiphop orkest is negen maanden na zijn verrassende debuut op Noorderslag in Groningen nog steeds groeiende.
Ook het, in twee weken uitverkochte concert in de HMH, kon de vraag naar concertkaartjes niet verminderen. Om toch aan die vraag te voldoen heeft productiehuis ON nog een tweetal extra concerten gepland in 013 en Tivoli. De voorverkoop voor beide zalen start zaterdag 10 oktober om 10.00 uur.

Daarnaast heeft het eind februari 2009 uitgekomen debuut album ‘The Hermit Sessions’ in een periode van zes maanden inmiddels de gouden status bereikt in de categorie pop albums met een verkoop aantal van meer dan 25.000 stuks. Hiermee heeft Kyteman het meest succesvolle debuut album van 2009 afgeleverd en het einde is nog lang niet in zicht. Het album staat sinds de release bijna onophoudelijk in album top 20 van de GFK Dutch album top 100 als een van de best verkopende CD’s van Nederland.

Voor het optreden in Tivoli op 6 november moet je toch echt de deur uit. Vanaf 10.00 uur zijn er per persoon 4 kaartjes beschikbaar aan de kassa van Tivoli Oudegracht of die van Plato in Utrecht.
Voor het optreden in 013 op 21 november kun je de kaartjes bemachtigen via de site van 013.