vrijdag 12 juni 2009

Breuk tussen gemeente Utrecht en TivoliDe bom rond het Muziekpaleis, waarin Tivoli, SJU, Vredenburg 1 organisatie zouden gaan vormen, lijkt gebarsten. Vandaag besloot de gemeente dat ze zonder Tivoli wil doorgaan met het Muziekpaleis. Desnoods doet de wethouder zelf de pop programmering. Eerder schreef 3voor12 er al dit over.

De stap die wethouder cultuur Floris de Gelder (VVD) aankondigde lijkt een voorbode van zwaar juridische onweer. De Gelder zegt niet verder te willen omdat het Muziekpaleis op deze manier geen bedrijfsverzamelgebouw kan worden. “De hele samenwerking was erop gericht om als 1 partij in het Muziekpaleis te opereren vanaf de opening op 1 januari 2013.”

De stap van de gemeente komt in de week dat wethouder Harm Janssen de gemeenteraad meedeelde 34 miljoen extra nodig te hebben voor de bouw van de muziektempel. Het gebouw zal nu 132,5 miljoen euro gaan kosten. Het is nog niet bekend hoe de gemeenteraad zal reageren op de stap van het college.

Tivoli informeert vrijdag a.s om 14.30 uur de pers tijdens een persgesprek bij het poppodium aan de Oudegracht. Voorzitter De Vos wil op dit moment slechts kwijt dat er gewoon een overeenkomst ligt tussen drie partijen waarvan hij nu vaststelt dat de gemeente het contract niet nakomt. “Het is een interessante gedachte dat de gemeente met ons wil concurreren.” Tivoli heeft een grote zaal aan de Oudegracht en een kleinere zaal aan de Helling en trekt jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers.

Gezien de fase waarin het hele plan al zit lijkt het vrijwel onmogelijk zonder Tivoli door te gaan. Tivoli is niet allen de financieel gezondste partij, maar zou ook substantieel deel van het bezoek naar het toekomstige cultuurpaleis moeten trekken. En dat met maar een fractie van de subsidie per stoel van de andere partners.

To be continued....
# update 1 eerste ronde gewonnen door Tivoli
# update 2 wethouder hangt in de touwen

wat doe je met een rij bij de kaartverkoop? GEWOON SPEELLUUHHH


De rij bij Luxor in Arnhem was dermate lang dat de aanvangstijd wat uitliep, wat doe je dan als band? Wachten tot je kan beginnen, of gewoon alvast op straat gaan spelen?