vrijdag 25 september 2009

2 down, one to go!

Gisteravond stapten we na afloop van onze eerste avond uit de serie de studio sessiONs in Nijmegen in de ON bus terug naar Deventer. Henk Koorn had prachtige verhalen uit de Hallo Venray geschiedenis vertelt en Koos van Dijk was er ook. Maar Koos zou Koos niet zijn als hij er niet iets bijzonders van gemaakt had. Zo verscheen hij ooit eens bij Rock'n Roll: the stories met Danny Lademacher. Waarbij Danny afwisselend dubbel lag van het lachen en liedjes speelde terwijl Koos op zijn hoofd staand verhalen vertelde. Ditmaal had hij zijn toch al bijzondere gezelschap opgevrolijkt met de gitarist van Mothers Finest en de oude drummer van Herman. Niet alleen mooie verhalen maar ditmaal dus gelardeerd met fraaie Brood uitvoeringen die zorgden voor een hoog kampvuur gevoel.

Maar goed, we stapten dus tevreden in de bus, op zeg maar Eric Corton tijd. Busje gestart radio aan en ...ja hoor. Daar was ons andere ON project. Met Sorry op 10 tuften we dubbel tevreden richting Deventer om in het Burgerweeshuis nog maar eens een biertje te nuttigen op deze gedenkwaardige dag.

Dat we niet de enige zijn die Sorry mooi vinden blijkt wel uit de nr 2 notering van Sorry. Een nr dat zich volstrekt onttrekt aan de wetten van de platenindustrie (live & geen zang en toch onderweg naar nr 1), zoals het hele Kyteman project dat al die tijd al deed. Help ONs en koop die plaat op itunes voor 99 centen!