dinsdag 7 april 2009

Gang of 4


Soms stuit je ineens weer op mensen die je eigenlijk was vergeten. Of eigenlijk waar je je nooit van afgevraagd had wat ze nu aan het doen zouden zijn.
Zo surfde ik vandaag zomaar tegen Pampelmoose aan. Pampelmoose is een website/blog (al sinds 2006) dat gerund wordt door niemand minder dan Dave Allen, een van de oprichters van de legendarische band Gang of Four. Ook werkt hij voor Nemo design en runt hij deze site.
Daarnaast vind je op pamplemoose een ruime collectie mp3's die je gratis kan downloaden of luisteren.
Het hoe en waarom legt hij hier uit. Een interview dat tot stand kwam nadat hij door de International Federation of Phonographic Industries (IFPI), gedwongen werd een aantal nummers te verwijderen van zijn servers.
Een goed verhaal over de waarde van blogs, de winst van gratis, het belang van internet voor muziek en de noodzaak van nieuwe strategie├źn om je muziek aan de man te brengen.
Of zoals Andrew Dubber zegt:
“The new (music) model is about starting an ongoing economic relationship with a community of enthusiasts. It’s about attention and repeat engagement. It’s about letting go of the idea of the individual transaction and the ‘lost sale’ of a pirate download. CDs and mp3s are increasingly souvenirs of an engagement with a musical experience, rather than the occasion for the experience itself.”